2022-05-16 12:58:57• hírek • Refszatmar.eu

Szólt a sola – SZIKE délután Erdődön

A reformáció bölcsőjében reformációi témával várták az ifjakat. Erdődön SZIKE délutánt tartottak ifjak és konfirmandusok számára.

Szombaton délután 16 órától az erdődi református templomban Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó köszöntött, majd a szIGEt Együttes énekei hangoltak az előadásra. Szakács Zoltán a Nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium iskolalelkésze tartott interaktív előadást az 5 solaról, Soul a sola címmel.  

A Biblia Istennek az egyedüli ihletett és hiteles szava, a keresztyén tanítás egyetlen forrása. Megigazulást (Isten által igaznak nyilvánítást) kizárólag hit által nyerhetjük el, bármilyen jó cselekedet szükségessége és hozzáadása nélkül. Az üdvözülés csak és kizárólag Isten kegyelme által lehetséges. Egyedül Krisztus a közvetítő Isten és az ember között.

Minden dicsőség egyedül Istennek jár, mivel a megváltás kizárólag az Ő akarata és tette által ment végbe. – mondta el fiatalosan az előadó, majd Lackfi János versével zárta gondolatait: „Hála neked, hogy nem mérhető és látható Isten vagy, hanem mérhetetlen és láthatatlan… S bár az öröm Istene voltál, nem érted be a saját örömöddel. Bár szomjaztam rád, te jobban szomjaztál rám. Bár esküdözöm, hogy mindent odaadnék érted, te valóban mindent odaadtál értem.”

Képgaléria

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: